De omgeving van de Camping in Drenthe Emmen

Welkom in de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe. Een vrijetijds gemeente bij uitstek. De weilanden en akkers, de vele bossen en het unieke veenlandschap lenen zich uitstekend voor fantastische (fiets)tochten. Het prachtige hoogveenreservaat Bargerveen huisvest tal van bijzondere dieren en planten. En in het Veenpark (voorheen Veenmuseum) beleeft u de rijke geschiedenis van het veen van heel dichtbij. Beroemd is natuurlijk Wildlands Adventure Zoo Emmen, heerlijk voor een dagje uit. Een zeer innovatief themapark. Dit allemaal in Zuidoost Drenthe binnen een straal van 5-7 km van onze camping. Ook als u een camperplaats zoekt in de omgeving Emmen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Direct vanaf de camping en camperplaats heeft u toegang tot Het Oosterbos met  een voor veel mensen  onbekend en ongekend karakter. Een bos, afwisselend met heide en vennetjes, heel anders dan het gemiddelde bos in Nederland. Het Beleefkanaal met haar bijzondere sluis  is bereikbaar via het bospad langs de camping op ongeveer 1.000 meter. Wat is er mooier dan een dagje op een stoeltje aan een sluis te zitten!

De gasten  kunnen op een actieve, onderhoudende en verrassende wijze kennis nemen van de historie en de ontwikkelingen van dit gebied in het Zuidoost Drenthe.  Het Veenpark en het op loopafstand gelegen museum Collectie Brands kan daarin een belangrijke rol vervullen.

Op ongeveer 4 kilometer ligt de Meerdijk. Op de Meerdijk in Emmen worden regelmatig sportevenementen gehouden, o.a. wielerwedstrijden.De Meerdijk is ook het startpunt van de fietsvierdaagse.

De moeite waard op een rijtje:

Interessante websites en links:Veenvaart