Wat is er te doen in omgeving Emmen - Camping Het Heerenhof - Drenthe

Er is vanalles te doen in de omgeving van Emmen

Welkom in de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe. Een vrijetijds gemeente bij uitstek. De weilanden en akkers, de vele bossen en het unieke veenlandschap lenen zich uitstekend voor fantastische (fiets)tochten. Het prachtige hoogveenreservaat Bargerveen huisvest tal van bijzondere dieren en planten. En in het Veenpark (voorheen Veenmuseum) beleeft u de rijke geschiedenis van het veen van heel dichtbij. Beroemd is natuurlijk Wildlands Adventure Zoo Emmen, heerlijk voor een dagje uit. Een zeer innovatief themapark. Dit allemaal in Zuidoost Drenthe binnen een straal van 5-7 km van onze camping. Ook als u een camperplaats zoekt in de omgeving Emmen dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Het Bargerveen

Beleef het hoogveen in Veenland. Ooit was meer dan de helft van ons land bedekt met ondoordringbaar hoogveen. In de laatste paar eeuwen is bijna al dit hoogveen afgegraven voor de winning van turf, het zogenaamde ‘bruine goud’. Doordat aan het begin van de 20e eeuw steenkool aan een opmars begon, is in het uiterste zuidoosten van Drenthe een snippertje bewaard gebleven.

Dat is het Bargerveen, in natuurgebied Veenland. Een klein maar bijzonder restant van het ooit 300.000 hectare grote Boertangermoeras. Het veen leeft hier weer. Net als bijna 300 vogelsoorten, zo’n 40 soorten libellen, 30 soorten dagvlinders en bijna 900 nachtvlindersoorten. Je komt er ook adders en vleesetende planten tegen. De stilte is oorverdovend, de leegte on-Nederlands. Op zoek naar nog een aparte sensatie? Trek dan de laarzen aan en loop over het verende hoogveenpad.

Het Oosterbos

Direct vanaf de camping en camperplaats heeft u toegang tot Het Oosterbos met een voor veel mensen onbekend en ongekend karakter. Een bos, afwisselend met heide en vennetjes, heel anders dan het gemiddelde bos in Nederland. Het Beleefkanaal met haar bijzondere sluis is bereikbaar via het bospad langs de camping op ongeveer 1.000 meter. Wat is er mooier dan een dagje op een stoeltje aan een sluis te zitten!

De gasten kunnen op een actieve, onderhoudende en verrassende wijze kennis nemen van de historie en de ontwikkelingen van dit gebied in het Zuidoost Drenthe. Het Veenpark en het op loopafstand gelegen museum Collectie Brands kan daarin een belangrijke rol vervullen.

Schaapskooi Bargerveen / Weiteveen

Een prachtig nieuwe schaapskooi aan de rand van het Bargerveen: Schaapskooi Bargerveen.

Voor het ontwikkelen van het veengebied Bargerveen is het noodzakelijk dat bepaalde boom- en grassoorten uit het gebied geweerd worden. Schapen grazen deze weg. Om de 1.000 schapen en 100 runderen - de gebiedsonderhouders - een plek om te slapen te geven, is in 2017 een spiksplinternieuwe schaapskooi en runderstal gebouwd. Deze knuffelbare dieren zijn overdag in het gebied en 's nachts in de schaapskooi. Je kunt overdag even een kijkje nemen of er nog een paar luie schapen in de schaapskooi achtergebleven zijn!

Restaurant Wollegras is gelegen aan de rand van het natuurgebied Bargerveen. Naast de grootste schaapskooi van Nederland vindt je ons restaurant. Een plek waar je terecht kunt om met vrienden de dag door te spreken, te proosten of te genieten van heerlijke, simpele gerechten.

Een plek waar iedereen zich thuis voelt. Met een ongedwongen sfeer, hebben wij een restaurant gecreëerd, zo een die wij miste in de buurt, zo een waar wij echt gelukkig van worden.

Op ongeveer 12 km van de camping

De Oerprovincie Drenthe & De Hondsrug UNESCO Global Geopark

Bij Drenthe denk je aan de oertijd en hunebedden. Drenthe is dan ook uitgeroepen tot de Oerprovincie van Nederland! Ontdek de hunebedden, maar ook de prachtige oernatuur en andere schatten uit de ijstijden en prehistorie.

In Drenthe ligt het Hondsruggebied. Het gebied loopt van Groningen naar het zuiden tot aan Coevorden en Emmen. Niet alleen is dit gebied op een unieke wijze ontstaan tijdens de ijstijden maar ook is hier een enorme hoeveelheid prehistorische locaties te vinden waaronder bijna alle hunebedden. Vanwege dit unieke karakter is het gebied uitgeroepen tot een UNESCO Global Geopark. Het is het enige geopark in Nederland: het Hondsrug UNESCO Global Geopark. In het Hunebedcentrum ontdek je waarom dat zo is.

Zie de mooie website https://www.hunebedcentrum.eu/drenthe-hondsrug/ voor alles over de hunebedden

De moeite waard op een rijtje:

Fietsvierdaagse – Vier dagen fietsen in het veelzijdige Zuidoost Drenthe. De weilanden en akkers, de vele bossen en het unieke veenlandschap lenen zich uitstekend voor fantastische fietstochten. Onze camping is de dichtstbijzijnde camping vanaf de startplaats in Emmen (4,5 kilometer).
Veenpark (voorheen Veenmuseum)– Een gezellig familiepark rondom het thema veen met vele bezienswaardigheden (de grote speeltuin naast Het Veenpark heeft gratis toegang)
Collectie Brands – een verzameling objecten uit de geschiedenis van Drenthe en het Drentse veengebied.
Het Bargerveen, natuurgebied met levend hoogveen www.bargerveen.nl
Wildlands Adventure Zoo Emmen – Echter dan echt beleven
Het centrum van Emmen met wekelijks de Vlindermarkt en vele, andere evenementen
Het gezellig dorp Klazienaveen met haar verrassend ruim winkelaanbod en gratis parkeren
Dagje Duitsland
Het Geheugen van Drenthe is een project dat verandering brengt in de beschikbare informatie over het rijke Drentse erfgoed.


Interessante websites en links:

Fietsvierdaagse Emmen: www.fiets4daagse.nl
Tourist Info Emmen www.emmenenergiek.nl
Wildlands Adventure Zoo: www.wildlands.nl
Veenpark: www.veenpark.nl
’t Veenland. een must! www.hetveenland.nl
Kanaal met een verhaal: www.veenvaart.nl
Zelf varen? www.sloepverhuuremmen.nl
Voor een heerlijke snack: www.cafetaria-kruuspunt.nl
Hapje & drankje? Diner café www.dewitte-olifant.nl
Erfgoed in Drenthe: www.geheugenvandrenthe.nl
ANWB: https://www.anwbcamping.nl/
https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/veenland
https://www.dehondsrug.nl/oertoer/rijk-aan-prehistorische-monumenten/
https://www.cossecamperadventure.com/

Over Het Heerenhof

Een leuke gezellige en rustige camping in Nieuw-Dordrecht/ Gemeente Emmen, Drenthe. We hebben diverse accomodaties. Er is genoeg te doen in de omgeving zoals Emmen en Klazienaveen. In Emmen zijn de wekelijkse vlindermarkten. Uitstapjes naar het Veenpark, Bargerveen en Duitsland zijn een aanrader. >> Lees meer.

Adres

Herenstreek 130
7885 AV Nieuw-Dordrecht
Tel: 0591-764042
E-mail: info@hetheerenhof.nl 

>> Algemene Voorwaarden
>> Huisregels
>> Privacy Verklaring
>> Weekend Wildlands

Search